Sainte Elisabeth in Namen

De bouw van vleugel G
Dit project bestaat uit de constructie van een nieuwbouw met 8 verdiepingen in een binnenhuizenblok in Namen. Een probleem bij de uitvoering van de ruwbouw was dat alle betonelementen langs smalle straatjes aangevoerd moesten worden. De bouwplaatsinrichting werd al van bij het ontwerp en nog vóór de aanbesteding gepland, zodat inschrijvers wisten met welke knelpunten ze moesten rekening houden bij de uitvoering.
Met een oppervlakte van 19.000 m² bestaat dit project concreet uit 6 verzorgingsunits, een spoeddienst, een afdeling radiologie, een operatiekwartier met 9 zalen, een intensive-careunit, een centraal magazijn bestaande uit een apotheek, laboratoria, een drukwerkruimte, opslaglokalen en tal van kantoren (raadplegingen, secretariaten van de artsen…) en een relaxruimte ter ondersteuning van de ziekenhuisactiviteiten. Voor het comfort van het personeel en de patiënten werd er een restaurant als verbindingsvolume ingericht.
Architectenkantoor Emile Verhaegen ontwierp de plannen van dit project. Het meubilair werd ontworpen door architect Gallez en de binneninrichting werd bedacht door architect Lipschitz. Het bureau Greisch trad op als stabiliteitsbureau. De bijzondere technieken zijn het werk van het bureau Ellyps.
Van meet af aan moest het ziekenhuis een voorbeeldgebouw in energie-efficiëntie worden. Daarom werden er zonnepanelen en tal van warmterecuperatiesystemen geplaatst. Ook de isolatie van het gebouw kreeg extra aandacht.
Onze taken in dit project: veiligheids- en gezondheidscoördinatie, aannemerscoördinatie voor de opdrachtgever, planning en gedeeltelijk toezicht. Onze medewerkers Jean François Joiret, Emmanuel Mennen, Fabrice Gysens, Paul Nyssen en Benoit Van Hoye stonden hiervoor in.

Het budget van het hele project bedroeg ongeveer 27.300.000 € excl. btw. De werkzaamheden gingen in 2006 van start en werden op tijd en tot volledige genoegdoening opgeleverd in 2010.